Op zaterdag 10 april was het zover! Er wandelden 22 koppels vanuit de diverse wijkgemeenten de  Emmaüs-wandeling. En we boften met het weer, het was droog in de morgen!

Vanaf de Bethelkerk was er een route uitgezet via de Emmaüskerk, Kerkcentrum Holy naar de Emmaüsbegraafplaats. Daarna via de Grote Kerk en de Windwijzer weer terug naar de Bethelkerk. Op de diverse punten kon je een QR-code scannen. Via een video hoorde je een stukje van het verhaal van de Emmaüsgangers, wat  iemand uit de betreffende wijkgemeente voorlas. Het werd elke keer afgesloten met enkele vragen om over door te praten tijdens de wandeling.

Kerkcentrum Holy had de deuren opengezet en ontving de deelnemers met koffie, thee en muziek. Wijkgemeente Centrum-West had een QR code op de Emmaüsbegraafplaats met een 21ste eeuwse waterput. Rehoboth is immers een verwijzing naar de waterput die Isaäk had gegraven. In de Grote Kerk kon je een appeltje voor de dorst krijgen en in de Windwijzer werd er soep uitgedeeld.

 

 

 

Bij terugkomst in de Bethelkerk braken wij het brood en was er een kop koffie of thee. De deelnemers waren enthousiast en nieuwe contacten zijn gelegd. De gastvrijheid op de diverse locaties werd enorm gewaardeerd door de wandelaars en de gespreksvragen zorgden voor verdieping.

Bij de vaart werd zelfs al een vroege pinksterbloem gespot! Een mooie verwijzing naar het feest wat komen gaat.