In Vlaardingen willen we dit najaar van start gaan met minikerk. Een sprankelende, belevingsgerichte viering voor kinderen van 0 tot 4 jaar. Tijdens deze vieringen beleven baby’s, peuters én hun (groot)ouders/verzorgers een verhaal uit de bijbel  met alle zintuigen. We vertellen het verhaal, afgewisseld met veel liedjes (op bekende peutermelodieën) en belevingsgerichte activiteiten. Met deze vieringen maken jonge kinderen (én hun ouders) op een speelse manier kennis met een bijbelverhaal en kunnen ouders elkaar op een informele manier ontmoeten.
De viering duurt ong. een half uurtje. Daarna is er koffie/thee en lekkers.

Voor minikerk zijn wij op zoek naar een paar vrolijke mensen die willen mee helpen met de voorbereidingen. Er heeft zich al iemand aangemeld die een bijdrage wil leveren voor wat betreft de muzikale begeleiding. We zijn nu op zoek naar hulp bij de voorbereiding van de viering. Je kunt hierbij denken aan:

  • Meedenken met het kiezen van het onderwerp en uitwerken
  • Verzamelen van de benodigde attributen
  • Verspreiden van de uitnodigingen
  • Registratie aanmeldingen
  • Lekkers bakken

Het is meestal niet heel veel werk en erg leuk om te doen. Meestal kom je vooraf een keer bij elkaar en verdeel je de taken. Het overige wordt per mail/app afgestemd. De vieringen zullen, als het goed bevalt, 2 keer per half jaar plaats gaan vinden. Het is de bedoeling dat we alle ouders van alle wijken van de Protestantste gemeente actief uitnodigen die kinderen hebben tussen de 0 en 4 jaar. Om jonge gezinnen buiten de PGtV te bereiken zullen we de uitnodiging delen via posters en Social Media.

Welke enthousiaste ouder of grootouder heeft iets met kleine kinderen en met gezinnen en wil helpen?

Heb je vragen? Neem dan gerust even contact met op!

Tamara Zonnenberg | 0638944696
E: tamarazonnenberg@pknvlaardingen.nl